Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu zupa krem, która zasmakuje całej rodzinie :)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 267
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 267
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Przygotowujemy 1 litr wywaru drobiowego i dodajemy do niego pokrojone warzywa: marchewkę, seler, por i natkę pietruszki. Gotujemy przez chwilę i po około 12 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy wszystko, dodajemy łyżkę jogurtu lub śmietany, a tak powstały krem jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami np. zieleniną, groszkiem ptysiowym, grzankami, żółtym serem lub wędliną. Ja podałam ją z pokrojoną w kostkę szynką i koperkiem. Życzę smacznego!