Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego kalafiora z aksamitnym serem. Aromatu dodała posiekana natka pietruszki. Całość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 115
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 196
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 489
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 270
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 115
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 196
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 489
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 270
Składniki
Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę i smażymy jeszcze 1 min. Do cebuli wlewamy, powoli i cały czas mieszając, gorący bulion. Do bulionu wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy je przez 20 min. Lekko studzimy i miksujemy całość na gładko. Zupę ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty ser i gotujemy do momentu rozpuszczenia. Zupę doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką.