Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa - krem z kalafiora z podsmażonymi kurkami. Idealna na przystawkę, lekka i pożywna.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Kalafiora umyć i podzielić na drobne różyczki. Łodygi odkroić i drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i w głębokim garnku zeszklić na maśle. Dodać kalafior. Obrać i drobno pokroić ziemniaka, seler i czosnek. Dodać do garnka i przyprawić pieprzem i solą. Warzywa dusić pod przykryciem aż zrobią się miękkie. Wlać bulion drobiowy Gotować pod przykryciem, na małym ogniu aż warzywa zaczną się rozpadać (około 20 minut) Zmiksować wszystko na gładką masę. Żeby zupa była aksamitna trzeba ją przetrzeć przez drobne sito. Do kremu dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą. Kurki oczyścić i pokroić. Na patelni rozpuścić odrobinę masła i podsmażyć grzyby