Do góry

Zupy Przepis na:

zupa krem z selera naciowego z curry

Zupy

Autor: Ewaaa

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14625

Dodano: 05.11.2013

Odsłon: 1475

Bardzo aromatyczna i sycąca zupka, nie wymagająca specjalnych starań, a jaka pyszna :)

Składniki

  • 7 - 8 łodyg selera naciowego
  • 6 średnich ziemniaków
  • 1 mały lub 0,5 dużego pora
  • około 1,4 litra bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 1 łyżeczka curry
  • siekany koperek
  • sól
  • parę listków z selera
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z opłukanych łodyg selera usunąć łykowate włókna, odciąć kilka zdrowych listków, łodygi pokroić na cienkie talarki. Pora pokroić na plasterki, cebulę posiekać.
    W rondlu z rozgrzanym olejem lub oliwą podsmażyć przez około 8 minut pora i cebulę, dodać curry, smażyć jeszcze przez 2 minutki.
    Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wrzącym bulionem, gotować do miękkości ziemniaków, następnie całość zmiksować, doprawić solą.
    Na talerzach posypać siekanym koperkiem i pokrojonymi listkami z selera.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń