Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z zielonego groszku

Zupy

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1409

Dodano: 18.11.2009

Odsłon: 5288

Szybki sposób na pyszną zupę - kwintesencję groszkowego smaku.

Składniki

  • groszek konserwowy, 2 puszki
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • ser topiony, 4 plasterki
  • sól, pieprz
  • Groszek ptysiowy lub grzanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groszek odcedzić z zalewy, dodać szklankę wody i gotować aż prawie cała woda odparuje.

  2. Groszek zmiksować lub przetrzeć przez sitko, dodać szklankę wody i kostkę rosołową. Pogotować ok. 5 minut. Dodać serki topione (właściwie smak wg uznania) i pogotować na wolnym ogniu do ich rozpuszczenia.

  3. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 18 listopada 2009 Cieszę się, że mogę sprawić radość. Zupa nie dość, że pyszna, to i błyskawiczna. Wystarczy mieć puszkę groszku i serki topione, a przyprawiać wg smaku. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lubirka55 18 listopada 2009 Jadłam tę wspaniałą zupę na przyjęciu.
Nie wypadało się zapytać gospodyni jak jest zrobiona.Pytałam wielu znajomych czy ktoś ma ,zna przepis.Okazało się ,ze wielu jadło,wszystkim b.smakowało ale nikt nie zna przepisu.
No i proszę oto jest.....
Dziękuje za umieszczenie na smakerze super ,zupki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń