Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem ze szczypiorkiem

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 16.01.2009

Odsłon: 2288

Bardzo zdrowe i dość szybkie w przygotowaniu danie.

Składniki

  • włoska kapusta, 40 dag
  • wędzony boczek, 5 dag
  • pęczek szczypiorku
  • kubek śmietany kremówki
  • mąka na zasmażkę, 2-3 łyżki
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz biały
  • Gałka muszkatołowa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie Oczyszczoną kapustę drobno szatkuję. Kostkę rosołową zagotowuję w litrze wody, wrzucam kapustę i gotuję około 20 minut. Całość miksuję i zagęszczam zasmażką. Boczek kroję w kosteczkę, przyrumieniam i dodaję do zupy tuż przed jej podaniem. Doprawiam zupę. Do filiżanek dodaję nieco śmietany i posypuję zupę szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń