Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa kremowa

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 22.04.2009

Odsłon: 1274

Majac ta zupe, mozemy praktycznie wyczarowac kazda zupe jaka chcemy, wystarczy dodac szparagi, pieczarki, por itp.Co tylko chcemy...podajemy ze swiezym chlebkiem lub bagietka z odrobina masla.

Składniki

  • woda, 1 litr
  • smietana 36%, 400 ml
  • bulion warzywny i drobiowy, po 2 kostki kazdego
  • 50 g maki lub Maizeny
  • ZIMNA WODA, 100ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Litr wody zagotowujemy, dodajemy bulion i smietane, czekamy aby zupa sie ponownie zagotowala, wtedy rozrabiamy make/Maizene z zimna woda i zageszczamy zupe.Powinna miec kremowa konsystencje.Mozna ewentualnie dorzucic jeszcze troche bulionu dla lepszego smaku.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń