Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kurkowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 19.05.2009

Odsłon: 4896

Kurki to też pyszne grzybki

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurki oczyścić, umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić. Cebulę i czosnek posiekać.

  2. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia doprawić grzyby solą i pieprzem, posypać majerankiem i oprószyć mąką.

  3. Po dokładnym przemieszaniu powoli dolewać śmietanę i wywar, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń