Do góry

Przetwory Przepis na:

Zupa malinowa

Przetwory

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1483

Dodano: 25.05.2010

Odsłon: 3893

Z tęsknoty za latem i smakiem malin... Pyszna na ciepło, wspaniała jako chłodnik w upalne dni.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maliny zalać wodą, gotować 1/2 godziny, przestudzić chwilę. Zmiksować.

  2. Proszek budyniowy rozrobić w szklance mleka, dodać do zmiksowanych, wrzących owoców. Dodać cukier waniliowy i zwykły - ten drugi według smaku - przetworzone maliny są kwaśne. Pogotować kilka minut.

  3. Na zdjęciu podane z makaronem. Zupę można także wykonać z kompotu malinowego.

  4. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jacyslawa 18 marca 2012 W moim regionie taka zupa nazywana jest "Warszawianką". Najczęściej gotujemy ją ze świeżych jagód, wiśni, malin, truskawek itp. Ale również z mrożonych jest pyszna. Polecam serdecznie wszystkim ;P ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 03 czerwca 2010 Lubię takie owocowe zupy. Najbardziej wiśniową ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń