Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA MARCHEWKOWA

Zupy

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 16.07.2009

Odsłon: 7229

LEKKA ZUPA IDEALNA NA LETNIE UPAŁY

Składniki

  • 1 LITR BULIONU(MOŻE BYĆ Z KOSTKI)
  • 40 DAG MARCHEWKI
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 100 ML KWAŚNEJ ŚMIETANY
  • sól,pieprz,cukier do smaku
  • woreczek ryżu
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MARCHEWKĘ OBIERZ.OPŁUCZ,POKRÓJ W KOSTKĘ.CEBULĘ OBIERZ,POSIEKAJ,PRZYSMAŻ NA MAŚLE

  2. MARCHEWKĘ I CEBULĘ PRZEŁÓŻ DO GARNKA,ZALEJ GORĄCYM BULIONEM,DODAJ SÓL,CUKIER.GOTUJ NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 25 MINUT,DO MOMENTU ,AŻ WSZYSTKIE SKŁADNIKI BEDĄ MIĘKKIE

  3. CAŁOŚĆ ZMIKSUJ.DODAJ KONCENTRATPOMIDOROWY,WYMIESZAJ,ZAGOTUJ.

  4. W OSOBNYM GARNKU UGOTUJ WORECZEK RYŻU.

  5. ZUPĘ DOPRAW JEŚLI JEST TAKA POTRZEBA.ZABIEL ŚMIETANĄ.PODAWAJ Z RYŻEM,MOŻNA POSYPAĆ KOPERKIEM.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń