Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34483
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34483
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Składniki
Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie warzywa zmiksować.
Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.
Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.
Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.
Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.