Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa marchewkowo-pomarańczowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 20.04.2009

Odsłon: 2370

Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.

  2. Po tym czasie warzywa zmiksować.

  3. Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.

  4. Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.

  5. Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.

  6. Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń