Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa marchwiowa z cebulką

Przepis dnia 2009-07-23
Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 3649

Pyszna zupa z Kuchni Polskiej. :)

Składniki

  • rosół drobiowy lub wywar jarzynowy, 1 litr
  • młoda marchew, 1 pęczek
  • cebula, 1 szt
  • masło, 1 łyżka
  • pieprz, ew. sól, natka pietruszki, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, pokroić w krążki, cebulę również. Podsmażyć cebulę na maśle, tak aby sie lekko zeszkliła, dodać marchewkę. Gdy puści sok, całość z patelni przełożyć do gorącego rosołu. Ugotować na miękko. Doprawić do smaku według uznania. Obficie posypać natką.

  2. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 06 listopada 2009 To jest chwila, lekko podmięknie na patelni i całość dodajemy do zupy.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gos456 05 listopada 2009 mam pytanie marchewka puści sok?? po jakim czasie??pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 22 lipca 2009 Proste i za pewne smaczne, musze wyprobowac :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń