Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa maślankowa

Zupy

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 663

Dodano: 18.07.2008

Odsłon: 1575

Taniutka i orzeźwiająca

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w łupinach. W tym czasie zagotowujemy wodę z rosołem i przyprawami. Maślankę roztrzepujemy z mąką i wlewamy do wywaru, gotujemy mieszając. Odstawiamy, dodajemy posiekany czosnek, przyprawiamy. Ziemniaki obieramy, kroimy, wkładamy na talerze i zalewamy zupą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń