Do góry

Zupy Przepis na:

zupa meksykańska

Zupy

Autor: gorgusia5

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 188

Dodano: 01.05.2008

Odsłon: 3035

syta,pyszna zupka

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przesmażyć na patelni z wyciśniętym czosnkiem i pokrojoną drobno cebulą. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i resztę warzyw z puszki. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wody i zagotować.Do tego wrzucić mięso i warzywa. Gotować ok .1/2 godz.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawę meksykańską. SMACZNEGO UWAGA : danie można zamrozić ( nie traci wartości smakowych )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

salcia54 23 sierpnia 2013 tez nie daję groszku,dodaje pieczarki i podsmazony ,pokrojony w kostke filet drobiowy,zupa tresciwa i rewelacyjna

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zawiela 05 czerwca 2009 Ja nie daję groszku,daję jeszcze dodatkowo fasolkę szparagową i pieczarki konserwowe.Zamiast koncentratu,ketchup łagodny.Bez czosnku.
Ogólnie zupa jest rewelacyjna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń