Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska po tunningu

Zupy

Autor: meguniax

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19

Dodano: 27.10.2009

Odsłon: 7544

prosto-szybko-pyszne :D

Składniki

  • leczo w słoiku, 1 szt.
  • pomidory w puszce, 2 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • pieczarki, 300 g
  • Papryka czerwona, 2 szt.
  • mięso mielone wieprzowe, 500g
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do dań meksykańskich, wg uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka wrzucamy leczo ze słoika (gramatura wg uznania), dodajemy 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, odsączoną kukurydzę i fasolę z puszki.

  2. Mielone mięsko wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy ok. 5 minut, dodając do niego w międzyczasie sól, pieprz i ok. 3 łyżek przyprawy do dań meksykańskich.

  3. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w niedużą kostkę: cebulę, pieczarki i paprykę. Podsmażamy razem jeszcze ok. 15 minut aż wszystko będzie gotowe, co jak najbardziej da się zaobserwować wzrokowo ;)

  4. Zawartość patelni dodajemy do zawartości garnka i gotujemy wszystko razem. Jeśli zawartość jest zbyt gęsta dodajemy 0,5 - 1 litra (wg uznania) wywaru z kostki rosołowej i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku.

  5. Dla wytrwałych i "ognioodpornych" polecam dodanie papryczki chili :D

  6. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń