Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Umyte i pokrojone mięso smażymy na tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dusimy, podlewając wodą. Oczyszczone i pokrojone pieczarki wrzucamy do mięsa i dalej dusimy. Paprykę i marchewkę również kroimy w kostkę i łączymy z resztą, podlewając wodą. Pod koniec gotowania wrzucamy ogórki i zalewamy wodą.
Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Można podbić zupę 2 łyżkami mąki i łyżką śmietany.....