Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa włoska zupa minestrone; zachwycająca, sycąca z mnóstwem ciekawych tekstur. Uwielbiana przez większość dzieci, chociaż moja Julcia spojrzała na nią i jak zobaczyła marchewkę z zieleniną to od razu zapowiedziała że nie będzie tego jeść.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85349
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2636
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10057
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4165
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7190
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85349
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2636
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10057
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4165
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7190
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Strąki selera kroimy w grubą kostkę. Ziemniaki dokładani płuczemy i ze skórką kroimy w gruba kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wszystkie warzywa wrzucamy do wysokiego garnka i dodajemy do nich jeszcze fasolę szparagową oraz zielony groszek. Wszystko zalewamy woda i gotujemy przez około 20 minut.
Do gotujących się warzyw dodajemy kostki mięsne, czosnek, groch oraz pokrojone w kostkę pomidory ( u mnie mieszanka zwykłych z koktajlowymi). Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy około 10 minut.
Po tym czasie dodajemy przecier, mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut.
Na końcu dodajemy natkę pietruszki i koperek.
Do śmietany dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Zupę doprawiamy solą i pieprzem Smacznego !!!
;-D