Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na rozgrzewający obiad. Bardzo syta. Zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 770
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 770
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Smalec roztapiam w garnku z grubym dnem. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Podsmażam na tłuszczu. Sparzone pomidory obieram ze skórki. Kroję w kostkę. Paprykę kroję w cienkie paseczki. Pokrojone warzywa dodaję do cebuli. Dusze do miękkości. Dodaję pokrojoną w plastry kiełbasę i boczek pokrojony w kostkę. Z dwóch litrów wody odlewam szklankę. Wlewam do warzyw. Duszę pod przykryciem przez ok. 10 minut. Obrane ze skórki ziemniaki kroję w kostkę. Dolewam resztę wody. Wlewam przecier pomidorowy. Dokładam liście i ziele angielskie. Wkładam ziemniaki. Gotuję zupę do czasu aż ziemniaki staną się miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.