Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna, tania.. smakuje naprawdę wszystkim!
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 856
Polecam.
Odsłon: 607
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 856
Polecam.
Odsłon: 607
Składniki
Do gotującego sie bulionu wrzucamy warzywa z mrożonki lub świeże starte na tartce na grubych oczkach(jeśli dajemy świeże warzywa, można je wcześniej lekko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju), dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gotujemy razem na małym ogniu pod przykryciem
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie cebulkę pokrojona w kostke i wędlinkę. Po usmażeniu odstawiamy
Gdy ziemniaki w zupie są w połowie miękkie dodajemy garść makaronu i pokrojony na mniejsze kawałki cały serek topiony, dorzucamy przesmażoną cebulkę z wedlinką.
Kiedy makaron i ziemniaki są już miękkie a serek sie całkowicie rozpuścił przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem
Smacznego! Zupka bardzo szybko znika z talerzy!