Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa

Zupy

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 4271

Poprostu pyszna

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować wywar z kości, żeberek z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek ziela angielskiego.Pietruszke,seler oraz marchewke zetrzec na tarce o dużych oczkach,ziemniaki pokroic w kostke a czosnek pokroic w plasterki.Dodac do wywaru.Gdy warzywa się ugotują dodać starte ogórki.Zabielic śmietaną i przyprawic do smaku.

  2. Najlepiej smakuje z dodatkiem koperku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 13 stycznia 2010 smiatana sie nie zwarzy kiedy odrobine ja posolimy;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń