Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 03.04.2009

Odsłon: 5766

Pikantna smaczna zupa.

Składniki

  • czerwonej papryki, 0,75 dkg
  • przecieru pomidorowego, 0,5 l
  • wywaru mięsnego, 1,5 l
  • cebula, 1
  • śmietany, 1/2 szklanki
  • mąki, 1 łyżka
  • ostrej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • masła, 4 łyżki
  • grzanek, 1 szklanka
  • kilka gałązek mieszanych ziół: majeranek, tymianek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić.

  2. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać paprykę przesmażyć, przełożyć do wywaru i gotować do miękkości.

  3. Po tym czasie całość zmiksować i ponownie doprowadzić do wrzenia, oprószyć ziołami.

  4. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z purre paprykowym, gotować 2-3 minuty.

  5. Podawać z grzankami, posypać listkami tymianku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 04 maja 2009 Brzmi super! Robiłam coś podobnego, ale jeszcze z podsmażoną kiełbaską i pomidorami, nie miksowałam...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń