Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o delikatnym smaku papryki i pomidorów na zimne jesienne dni.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10132
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10132
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Składniki
Paprykę, czosnek, pomidory kroimy w kostkę (czosnek bardzo drobno!).
W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy ok 3 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i czekamy aż się "rozpuści".
Dolewamy ok 1,5 - 2 l wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy kostki bulionowe, a następnie wlewamy śmietanę cały czas mieszając.
Wsypujemy kukurydzę oraz makaron (jeżeli nie chcemy, aby zupa była zbyt gęsta makaron gotujemy wcześniej w osobnym garnku!)
Doprawiamy słodką papryką, ziołami oraz pieprzem. SMACZNEGO!