Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22784
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 5332
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22784
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 5332
Składniki
Kiełbasę kroimy w plastry, a następnie na pół i podsmażamy by wytopić jak najwięcej tłuszczu, przekładamy do garnka. Paprykę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu z kiełbasy do miękkości. Przekładamy do kiełbasy. Cebulę kroimy także w kostkę i postępujemy tak, jak z papryką. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i w osobnym garnku gotujemy do miękkości. Odcedzamy i dorzucamy do garnka z pozostałymi składnikami. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele. Gotujemy około 5 minut od momentu wrzenia. Koncentrat mieszamy ze śmietaną i dolewamy do zupy*. *) Należy pamiętać ,że aby śmietana się nie zważyła, należy zahartować ją uprzednio odrobiną wywaru.