Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pasterska

Zupy

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 796 Ocena: 17715

Dodano: 19.01.2014

Odsłon: 8247

:) Kuchnia węgierska. Bardzo aromatyczna ,smaczna i pożywna zupa.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 250 g makaronu (zacierki)
  • 1 cebula
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 pomidora
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 i 1/2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 gałązki natki selera
  • sól
  • vegeta
  • 2 pętka wędzonej kiełbasy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i vegetą. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń