Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupy

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1408

Dodano: 08.01.2010

Odsłon: 8162

Na specjalne życzenie Syna - mówisz i masz. :)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki pokroić - nóżki w plastry, glówki również. Dodać je do cebulki i podsmażyć razem ok. 5 minut. Dolać wody, tak by grzyby były przykryte i gotować ok. 15 minut.

  2. Marchewkę i pietruszkę pokroić w ćwierćtalarki, korzeń selera w słupki - dodać je do grzybów i cebuli i gotować prawie do miękkości, w międzyczasie dorzucając kostki rosołowe.

  3. Makaron wrzucić do zupy, pogotować do jego miękkości. Do śmietany dodać mąkę i kilka łyżek gorącego wywaru - wlać do zupy i pogotować jeszcze 2-3 minutki. Doprawić, dodać zieleninę.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

usiala 10 stycznia 2010 bardzo lubię pieczarkową z makaronem...pycha zupka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń