Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa Piwna

Przekąski

Autor: slepciu

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 48

Dodano: 24.12.2007

Odsłon: 922

Dla smakoszy złocistego trunku

Składniki

  • jasne piwo, 1 litr
  • czerstwy razowy chleb, 150 gram
  • biały ser, 500 gram
  • śmietana 18-stka, 250ml
  • sól i cukier, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb i ser pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić, osłodzić według smaku, dodać kostki chleba, wymieszać. Śmietanę ostrożnie wlewać do mocno ciepłego piwa. Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń