Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupy

Autor: domena

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 3643

Dodano: 03.12.2007

Odsłon: 27715

Zupa pomidorowa na szybko.

Składniki

  • przeciez pomidorowo - ziołowy, 1 słoiczek
  • kosta builonowa
  • łyżka masła
  • 200 g ryżu
  • śmietana 18%, 150ml
  • sól pieprz do samku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować ok litra wody razem z kostką bulionową oraz z łyżką masła. Kiedy zakipi dodać przecier pomidorowy, nadal gotować. Do zupy dodać ugotowany ryż oraz śmietanę. Aby nie zważyć śmietany należy wymieszać ją z paroma łyżkami zupy i dopiero wtedy dodać ją do reszty zupy. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń