Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa a la spagethi...

Przepis dnia 2008-05-09
Zupy

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2385

Dodano: 08.05.2008

Odsłon: 21108

Pyszna i szybka zupa pomidorowa, coś dla amatorów spaghetti ;)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać ¾ słoiczka przecieru pomidorowego (najlepiej z Pudliszek) i szczyptę bazylii i oregano, chwile po gotować. Dodać makaron i gotować aż zmięknie, następnie zagęścić mąką z śmietaną, oraz doprawić do smaku. Zupa najlepsza jest jak trochę przestygnie i nabierze gęstszej konsystencji 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dobrysmaczek 22 marca 2012 U mnie pomidorowa dyżurująca w poniedziałek na niedzielnym rosołku ale jak pracowałam więcej to i taka bywała. Jak mogę coś doradzić, to podsmaż koncentrat na łyżce masełka będzie pyszniejsza i mąka nie będzie potrzebna.

57 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 13 maja 2008 Pracuję, wiec czasem po prostu nie mam czasu na to by cały dzień stać w kuchni i gotowa 3 godziny zupę pomidorową, po to właśnie wymyślono kostki rosołowe żeby było szybciej, poza tym zupka dość tanio wychodzi, wiec zapewne wiele osób weźmie to pod uwagę.

60 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 09 maja 2008 Mam nadzieję że będzie smakować, to to moja ulubiona zupa ;)

58 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń