Do góry

Przekąski Przepis na:

zupa pomidorowa śródziemnomorska

Przepis dnia 2008-10-05
Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 12.02.2008

Odsłon: 15931

prosta w przygotowaniu a zarazem pyszna zupa pomidorowa.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na gorącej oliwie z oliwek razem z czosnkiem. Do gotującego się wywaru dodać cebulke z czosnkiem, wsypać ryż, gotować aż ryż będzie miękki. Wlać sos pomidorowy, doprawić bazylią, oregano, chili,słodką papryką. Dodać oliwki posiekane w plasterki i kukurydze - zagotować. Zdjąć zupe z ognia, dodać trzy łyżki gorącej zupy do śmietany wymieszać- następnie mieszanine zupy i śmietany wlewać powoli do całości zupy w garnku. Zagotować, podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agrzybek 31 października 2008 ok.. te wszystkie ziółka.. ale kukurydza ( z puszki !!! ) to już przesada.. najlepszym dodatkiem do "pomidorowej" są świeże pomidory bez skórki pokrojone w kosteczkę i wrzucone tuż przed podaniem.. smacznego..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malaknia 17 lutego 2008 musze sprobowac bo uwielbiam pomidorowa a juz daawno chcialam jakos inaczej ja przyrządzic ;)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń