Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowo-cebulowo-czosnkowa

Zupy

Autor: zusti

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 89

Dodano: 21.01.2008

Odsłon: 1873

smaczna, sycąca,zdrowa, odpędza przeziębienie i grypę

Składniki

  • cebula, 4 szt
  • czosnek, 2 szt.
  • pomidory w puszcze, 1 szt.
  • bulion warzywny, ok.2 litry
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażam cebulkę na masełku, aby była rumiana, dodaję posiekany na drobno czosnek, smażę i przesypuję do wcześniej przygotowanego rosołu - najlepiej warzywnego.

  2. Na pozostałym tłuszczu na patelni z aromatem czosnkowym wlewam puszkę pomidorów i czekam, aż się zagotują zabierając cały aromat smażonego czosnku, po zagotowaniu dolewam do rosołu.

  3. Doprawiam papryczką czerwoną, pieprzem kolorowym, solą, Vegetą czy Kucharkiem, liściem laurowym i tym co każdy lubi.

  4. Ja podaję ze smażonymi w kosteczkę grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń