Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowa

Zupy

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1410

Dodano: 11.11.2009

Odsłon: 5256

Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).

  2. Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.

  3. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 11 listopada 2009 Bardzo lubie zupy z porów,podoba mi sie ten przepis ,taki kolorowy i apetyczny.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń