Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowa z grzankami

Zupy

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 6812

Pyszna i pozywna zupka ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrac, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Pora oczyścić, opłukać i pokroić na krążki. Zeszklić na patelni z rozpuszczonym masłem, opruszyć mąką. Dodać do gotującego się wywaru razem z kostką rosołową. Całość gotować na mały ogniu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Warzywa posiekac za pomocą blendera. Ponownie podgrzać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielic śmietanką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupa będzie miała wyraźniejszy smak jeśli posypiemy ją parmezamem lub ostrym startym serem. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń