Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa przegląd warzyw :)

Zupy

Autor: goguska

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 17

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 4264

W wielkim skrócie: Pyszna, zdrowa, kolorowa zupa warzywowa :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberko zalać wodą - w zależności od wielkości garnka tak żeby zostało miejsce na warzywa (profilaktycznie pół garnka - potem można wody jeszcze dolać),wrzucić ziele angielskie (kilka kulek) i liście laurowe, wsypać jarzynkę i postawić żeby się gotowało.

  2. Obrać i pokroić w kostkę cebule, ziemniaki i wrzucić do garnka. Pociąć pora w paseczki - i do dorzucić do zupy. Obraną pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce na średnich oczkach i dorzucić do zupy. Kalafior umyć i podzielić na cząstki - dorzucić do garnka. Sparzyć pomidora zdjąć skórkę i wyciąć twardy środek i razem z pokrojoną w kostkę papryką dorzucić do garnka. Jak troszkę się warzywka podgotują wrzucić mrożoną brukselkę - posiekać również pietruszkę i również dodać ją do zupy.

  3. Całość doprawić solą, pieprzem, jarzynką - można wsypać również mieloną paprykę lub odrobinę chili:) Gdy warzywa się ugotują wg uznania można również zupę zabielić śmietaną - zyska wtedy więcej kalorii. Bez śmietany jest równie pyszna i pełna witamin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 20 listopada 2009 Uwielbiam takie zupy. My ją nazywamy "Witajcie wszyscy razem". Dodaje do niej posiekany koperek.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goguska 13 lipca 2009 szczerze to jak por jest pokrojony w cienkie plasterki to nawet nie czuć że się go je :) co innego jak pływa w całości i sie rozłazi - to wtedy też go nie lubie

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 13 lipca 2009 Lubię... Ale bez pora i brukselki. ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń