Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię zupy tego typu, czyli z mnóstwem warzyw, bardzo aromatyczne.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 311
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 311
Składniki
Do garnka z zimną wodą włożyłam 2 udka kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam warzywa: starte na tarce 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1 średniego selera oraz posiekane 2 cebule, natkę pietruszki i koperek. Do smaku koniecznie 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe oraz sól. Po ponad godzinie gotowania dodałam 2 łyżki kaszy manny (jest zdrowa i lekko zagęszcza zupę), kalafiora podzielonego na małe różyczki, 2 garści mrożonego, zielonego groszku, garść żółtej fasolki szparagowej, pokrojonej na krótsze kawałeczki oraz 3 ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotowałam zupę jeszcze około 20 minut. Na koniec zabieliłam zupę śmietaną 30%. Pieprz dodajemy do zupy na talerzu.