Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 111057

Zdrowa, kolorowa i wyśmienita zupa rybna. Prosta w przygotowaniu. Zachwyca smakiem, cieszy wyglądem.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby oskrobać, oczyścić, dokładnie umyć i wyfiletować, duże kawałki ryby pokroić, mniejsze zostawić. Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

  2. Resztki z ryby włożyć do garnka z 2 litrami zimnej wody, lekko osolić, dodać listek laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu często szumując aż do zagotowania. Po tym czasie wywar przecedzić, dodać pokrojone warzywa i ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać fileciki z ryb, doprowadzić do wrzenia, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mario11 29 maja 2009 nie przypomina to niczym prawdziwej zupy rybnej... postaram sie przedstawic moj orginalny przepis.. na ta prawdziwa

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń