Do góry

Zupy Przepis na:

zupa serkowa

Zupy

Autor: meguniax

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19

Dodano: 28.08.2009

Odsłon: 992

proste, tanie i szybkie do przygotowania a nade wszystko supersmaczne :)

Składniki

  • ziemniaki, 0,5 kg
  • serek topiony (smak dowolny), 3-4 szt.
  • cebula, 2 szt. (duże)
  • kiełbasa typu podwawelska, 1 długa
  • olej do podsmażenia, 2 łyżki
  • sól, pieprz, inne przyprawy, wg uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaczki kroimy w kostkę i gotujemy aż do uzyskania względnej miękkości tak aby ich nie rozgotować.

  2. W czasie gotowania ziemniaków kroimy również w kostkę kiełbasę oraz cebulkę i podsmażamy aż do zarumienienia. Można dodać wedle uznania również pieczarki (np. dla wzmocnienia smaku użytego serka topionego z grzybkami).

  3. Po ugotowaniu ziemniaczków do stanu "al dente" dodajemy pokrojony w kostkę serek, a jak już się zacznie "rozpuszczać" dokładamy składniki z patelni i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut.

  4. A potem to już tylko....wielkie obżarstwo! Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

meguniax 27 października 2009 Upsss...pokrojony w kostkę serek dodajemy tuż po ugotowaniu się ziemniaczków :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń