Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupy

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 224

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 2296

Pyszna,delikatna,kremowa zupa serowa,ktora zawiera por,miesko mielone i pyszny serek almette.

Składniki

  • mieso mielone, 1/2 kg
  • por-biała strona, 6 kawałków
  • serek almette smietankowy, 1 pojemniczek
  • serek almette ziolowy, 2 pojemniczki
  • kostka rosolowa, 2 sztuki
  • przyprawy do miesa mielonego, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • sol, do smaku
  • jajko, 1
  • czosnek, do smaku
  • szklanka oleju, 1
  • woda, 2 litry
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miesa mielonego dodac przyprawy,czosnek i jajko-dokladnie wymieszac i usmarzyc na oleju.(Uformulowac male kuleczki wielkosci rafaello-okolo 40 sztuk).Po usmarzeniu ulozyc na papierowym reczniku w celu odsaczenia tluszczu.

  2. Do 2 litrow wody dodac kostki rosolowe i zagotowac bulion.

  3. Pokroic biala czesc pora i dodac do bulionu razem z kuleczkami miesnymi i gotowac na malym ogniu,az por zrobi sie miekki.Okolo 8 minut.

  4. Nastepnie stopniowo dodajemy do garnka serki almette i delikatnie mieszamy trzepaczka.Zagotowujemy co jakis czas mieszajac i gotowe.

  5. Nalewamy na talerz,posypujemy odrobina natki pietruszki i podajemy ze swierzym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

erminia 08 kwietnia 2009 60 dag porów...tzn. ile? może tak w sztukach?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń