Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa NATRE

Zupy

Autor: cyberpunx

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 34

Dodano: 12.01.2009

Odsłon: 10386

Sycące, smaczne, tanie i proste.

Składniki

  • cebula, 6
  • mięso mielone, 600 dkg
  • Ser żółty gouda, 15 dkg
  • Ser żółty ementaler, 15 dkg
  • Ser żółty salami, 15 dkg
  • Kostki rosołowe, 2-4
  • ser topiony, 250 dkg
  • zioła prowansalskie
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni mięso mielone smażymy, w czasie smażenia rozdrabniamy jak najdokładniej. Solimy i pieprzymy do smaku, albo do woli;

  2. W czasie smażenia druga osoba ściera na tarku cebule (można zmiksować na grubą papkę, lub po prostu posiekać w zależności od tego czy lubimy zupę krem czy z frędzlami);

  3. W garnku gotujemy wodę 3-4 lity + kostki rosołowe;

  4. Mięso uznawszy za usmażone wrzucamy do wrzącej wody - doprowadzić do wrzenia po wrzuceniu mięsa;

  5. Wrzucamy cebulę;

  6. Dodajemy sery żółte (starte na tarku) - gotujemy -5-10 minut, aż ser się roztopi;

  7. Dodajemy serki topione (najlepiej taki krążek z trójkątów każdy inny smak);

  8. Dodajemy zioła;

  9. Prawie gotowe... W zależności od tego jaki efekt chcemy osiągnąć dodajemy zasmażkę lub dolewamy wody. Zupę można podawać z grzankami serowymi (chleb/bułka na to ser i do opiekacza/piekarnika/tostera). Jak dla mnie im gęstsza tym lepsza. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 13 stycznia 2009 nie wiem jaka w smaku może być taka zupa, ale te sery wyglądają mniam smakowicie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń