Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowo-ziołowa z brokułami i makaronem

Zupy

Autor: farasha

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 77

Dodano: 28.01.2009

Odsłon: 5502

łatwa w przygotowaniu, sycąca zupka

Składniki

  • makaron, np. muszelki, 4 – 5 garści
  • brokuły mrożone (lub świeże), 1 opakowanie (lub 1 główka)
  • serek topiony (ziołowy, może być również pieczarkowy, paprykowy, pomidorowy), 2 kostki
  • kostka rosołowa drobiowa, 1
  • czosnek, 1 ząbek
  • zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • pieprz zielony cały, 1 łyżeczka
  • mąka lub śmietana, do zagęszczenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody. Dodać pokrojony w kostkę serek topiony (im mniejsza kostka, tym szybciej się rozpuści), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie oraz zielony pieprz. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż serki się rozpuszczą. Zagęścić według uznania. Ugotować makaron oraz brokuły. Brokuły rozdrobnić widelcem na niewielkie kawałki i razem z makaronem dodać do zupki. Można serwować posypane tartym parmezanem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 11 czerwca 2009 Ciekawy pomysł na lżejsze drugie danie.Wypróbuje!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń