Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Śledziowa

Zupy

Autor: Marti

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 57

Dodano: 09.01.2008

Odsłon: 3551

Jest to bardzo dobra zupka.Gorąco polecam.

Składniki

  • 1 cebula,4 ziarenka ziela angielskiego,3 listki laurowe ,płaty śledziowe w zalewie marynowane
  • Smietana 12 % 8 średnich ziemniaków
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule kroimy w pół-krążki, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Wszystko zalewamy 2 litrami zagotownej gorącej wody,przykrywamy przykrywką.Czekamy aż przestygnie wywar musi być chłodny. następnie dodajemy śmietanę ,mieszamy na jednolity biały kolor, dodajemy śledzie i dolewamy wody ze śledzi do smaku.Na koniec solimy,dodajemy pieprzu i zupa gotowa.W międzyczasie gotujemy ziemniaki i odcedzamy. Gorące ziemniaki zalewamy zimną zupą.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: śledzie

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kenah 01 września 2010 to jest zupa z dzieciństwa mojej Mamy, ostatnio przyrzadzona przez moja siostre na rodzinnym zjezdzie przypomniala smaki babcinego gotowania, sama zupka jest ok, ale to fakt odwazna i napewno polecana dla "sledziarzy"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń