Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa śledziowa na zimno.

Zupy

Autor: madzia_89

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42

Dodano: 18.01.2009

Odsłon: 3860

danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kenah 01 września 2010 to jest zupa z dzieciństwa mojej Mamy, ostatnio przyrzadzona przez moja siostre na rodzinnym zjezdzie przypomniala smaki babcinego gotowania, sama zupka jest ok, ale to fakt odwazna i napewno polecana dla "sledziarzy"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń