Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa słodko - kwaśna

Zupy

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 26.07.2009

Odsłon: 1662

Samo zdrowie!!! I w dodatku taniutkie...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować 1,5 l wody (po 0,5 l na osobę - czyli przepis na 3 osoby), wrzucić kostki bulionowe

  2. Przygotować warzywa: umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a fasolkę w 1 cm kawałki. Wrzucić do wrzącego bulionu i gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 liść laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego.

  3. Wlać sok z połowy cytryny i wsypać cukier. Zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić przestudzoną odrobiną wywaru i wlać do zupy. Zagotować, podlać przyprawą maggi. Tuż przed podaniem na talerze wsypać drobno pokrojony koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń