Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA SZCZAWIOWA

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 13.08.2009

Odsłon: 4431

Prosta i smaczna.

Składniki

  • mięso z kością (może byc porcja rosołowa), 0,5 kg
  • marchew, 1
  • kawałek selera
  • korzeń pietruszki, 1
  • cebula, 1
  • szczaw (może byc świeżo zerwany), 1 słoik (300g)
  • liśc laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
  • gęsta, kawaśna śmietana, 1 szklanka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zagotowac w osolonej wodzie (2,5 l), zebrac pianę. Dodac marchew, seler, pietruszkę, cebulę, przyprawy, gotowac do miękkości. Na koniec dodac szczaw, zagotowac. Wywar zabielic śmietaną. Podawac z jajkiem ugotowanym na twardo, ziemniakami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń