Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Szparagowa

Zupy

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 160

Dodano: 22.05.2009

Odsłon: 11804

Prosta

Składniki

  • szparagi świeże ew. mrożone/białe lub zielone, pęczek
  • poduszie kurczaka, 1
  • marchewka, 3 mniejsze
  • szczypiorek, ew. koperek, pół pęczka
  • kaszka manna, ok 4 łyżek
  • śmietanka słodka, kilka łyżek, jak kto lubi
  • ser żółty starty, do posypania
  • sól, pieprz, kostka drobiowa, wg uznania
  • grzanki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować wywar z podudzia z marchewką, solą i ziarnkami pieprzu, ja dodaje kostkę rosołową, ale nie jest to konieczne. Wywar podsypać kaszką manną.Dodać pokrojone szparagi wraz z główkami, gotować aż wszystko zmięknie.

  2. Po zagotowaniu doprawić, dodać szczypiorek, zalać śmietanką. Podawać z tartym złotym serem i grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneta28x 07 maja 2011 Bardzo smaczna i delikatna zupa. Na pewno na stałe zagości w moim menu.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń