Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa wiosenna

Zupy

Autor: glodo_morki

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1301

Dodano: 25.02.2008

Odsłon: 9846

Bardzo tania i prosta zupa dla zapracowanych.

Składniki

  • mrożone warzywa (mieszanka), 1 opakowanie
  • 2 kostki rosołowe
  • makaron (najlepiej świderki), 1/3 opakowania
  • przyprawy: sól, pieprz, ziarenka smaku
  • śmietana do zabielenia (niekoniecznie)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wrzącej wody wrzucić zamrożone warzywa i kostkę rosołową. Następnie doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż zmiękną mrożonki (i będą się nadawały do spożycia). W osobnym garnku (w osolonej wodzie) ugotować makaron. Odcedzić i dodać go do zupy. Zupę można zabielić (nalewamy zupę do kubka, a następnie dodajemy śmietanę). Dokładnie mieszamy i dopiero taką mieszankę wlewamy do garnka. Osobom, które mają więcej czasu, polecam gotowanie zupy na normalnych, niemrożonych warzywach (marchew, seler, pietruszka itp - jest to na pewno zdrowsze).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 maja 2008 eeeeee tam narzekac to kazdy potrafi a sami sprobujcie dac cos na ta stronke a pozniej krytykujcie innych
to co proste jest najlepsze
pozdrawiam was -zupka mniam mniam :))))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń