Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna o lekkim aromacie anyżu.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11481
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 292
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 542
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10466
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11481
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 292
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 542
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10466
Składniki
Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w półkrążki. Seler i por płuczemy ,również pokroić w półkrążki . Fenku płuczemy ,cienko kroimy w półplastry. Pomidor sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy ,miażdżymy. W garnku rozgrzewamy oliwę ,dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy marchew ,seler ,por ,fenku i dusimy około 5 min. Następnie dodajemy liście laurowe ,pomidor ,lekko podsuszamy. Wlewamy bulion ,dodajemy kawałek żółtego sera i dusimy pod przykryciem 35 min. Po tym czasie wyciągamy ser i liście laurowe ,doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podałem z tartym serem ,posiekaną zieleniną i ciemnym chlebem.