Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA Z BROKUŁAMI

Przepis dnia 2009-09-21
Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 2525

Bardzo delikatna i smaczna.

Składniki

  • włoszczyzna bez kapusty
  • porcja rosołowa, 1
  • sól, ziele angielskie, pieprz, liśc laurowy
  • brokuł mały, 1
  • makaron
  • żółtko
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z włoszczyzny i porcji rosołowej z zielem, pieprzem i liściem laurowym ugotowac wywar. Wyjąc warzywa i porcję rosołową, z której obrac białe mięso.

  2. Do wywaru dodac brokuły, zagotowac. Dorzucic makaron, gotowac do jego miękkości. Dodac obrane mięso. Zaciągnąc roztrzepanym żółtkiem (uważac by nie zrobiły się kluski). Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń