Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa według mojego przepisu
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia, dodać pokrojony pomidor, pastę czosnkowo - imbirową, kostkę rosołową oraz kucharek lub sól. Po dwóch minutach zblednować całość na gładką masę. Dodać kurczaka i ciecierzycę ( wcześniej namoczoną 12 godzin w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki proszku do pieczenia). Gotować, mieszając 2-3 minuty. Dodać 1 litr wody i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu aż ciecierzyca jest miękka ( około 30 -40 minut). Dodać pokrojonę w kostkę ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Zupa gotowa. Smacznego.