Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna i zdrowa zupka
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Przepłukać soczewicę wodą
Włoszczyzna: marchew,pietruszkę,seler myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.
Por myjemy i kroimy w półplasterki
Do garnka z ok 1,5 - 2 l wody wrzucamy soczewicę i pokrojone warzywa oprócz pora i gotujemy do miękkości (czerwona soczewica w połówkach mięknie szybko)
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojonego pora.Mieszamy i dodajemy curry,paprykę,posiekany czosnek.Mieszamy i podsmażamy ok 2 min.Po tym czasie dodajemy zawartość patelni do zupy mieszając.Zupę doprawiamy chili,vegetą lub kostką,pieprzem i dodajemy kminek.Gdy zupa jest gotowa dodajemy puszkę pomidorów,mieszamy.Smacznego.