Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo lekka i pożywna.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 72
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 92
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 72
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 92
Składniki
Pory umyłem i usunąłem nadpsute liście. Pokroiłem w talarki. Wrzuciłem do bulionu razem z zacierkami babuni ,gotowałem 10 min. Marchew obrałem ,opłukałem i skrobaczką do jarzyn pokroiłem na wstążki. Dodałem do bulionu i gotowałem dalej (5 min.) .Wlałem sos rybny ,wrzuciłem kawałek papryczki chilli ,wsypałem sól i pieprz .Filety rybne opłukałem ,pokroiłem na kawałki (3 cm) ,zmniejszyłem płomień ,gotowałem 10 min. Pod koniec gotowania wlałem sok z cytryny ,doprawiłem do smaku białym pieprzem.